Hoe organiseer ik een concert met de Jostiband?
Je kunt zelf een concert van de Jostiband boeken of organiseren. De Jostiband treedt zo’n twaalf keer per jaar op. De muzikanten hebben een feestelijk muziekprogramma van 2 keer 45 minuten. Het repertoire varieert van kinderklassiekers als “Twee Emmertjes Water Halen” tot kerkmuziek en nummers van Coldplay en Armin van Buuren. Het concert is geschikt voor jong en oud.
Tijdens het concert vertelt de Jostiband het publiek alles over de muzikanten en de mogelijkheden van het bijzondere orkest. De belangstelling voor een optreden is groot. Plan het dus ruim van tevoren. Gedetailleerde informatie kun je vinden op de pagina Zelf organiseren of neem contact met ons op via +31 88 967 2381.
Kan ik lid worden van de Jostiband?
Helaas is de wachtlijst nu zo lang, dat we even geen nieuwe leden inschrijven. De wachttijd is al een paar jaar. Wat gelukkig wel kan:
Waar kan ik kaartjes kopen voor de Jostiband?
Kijk in de concertagenda voor concerten bij jou in de buurt. Tickets koop je meestal via de zaal of bij contactpersonen van het specifieke concert. Incidenteel zijn ook kaartjes bij de Jostiband aan te schaffen als wij zelf een concert organiseren.
Zijn er meer orkesten voor mensen met een beperking?
Hier vind je andere g-orkesten. Staat jouw orkest er niet bij? Meld dit dan via info@jostiband.nl.
Hoe kan ik een instrument leren spelen?
Iedereen kan muziek maken. Bij de Jostiband zitten zelfs orkestleden die slechthorend zijn. Zij voelen en beleven de muziek. En ze spelen strak in het ritme mee met kleine instrumenten, zoals een tamboerijn of sambabal.
Wil je muziek leren maken? Gebruik onze Kleurenmuziek met instrumentstickers. Of bekijk eerst de mini-muzieklessen. Dan zie je of het iets voor je is.
De Kleurenmuziek van de Jostiband kun je gebruiken voor:
- Keyboard
- Piano
- Xylofoon
- Accordeon
Bij de Jostiband zie je geen fluiten of saxofoons. Dit zijn blaasinstrumenten. Die zijn vaak lastig als je een beperking hebt. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met je mondspieren.
Wil je een bepaald instrument een keer proberen? Bij veel muziekscholen kun je een proefles nemen.
Kan ik bij de Jostiband werken?
Op dit moment zijn er geen vacatures bij de Jostiband. Ook niet voor vrijwilligers. Dat komt omdat muziek maken met mensen met een beperking gewoon té leuk is. Wie eenmaal begint, gaat niet meer weg. Volg ons op social media om op de hoogte te blijven.
De Jostiband hoort bij zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen is wel altijd op zoek naar medewerkers met passie voor muziek. Als begeleider van mensen met een beperking geeft dit jouw werk echt iets extra’s. Ook kun je als vrijwilliger aan de slag op veel locaties. Bekijk hier alle vacatures voor medewerkers en vrijwilligers.
Wil je als muziekprofessional graag muziek maken met mensen met een beperking? De Jostiband heeft materialen ontwikkeld waarmee je aan de slag kunt met iemand met een beperking. Denk aan keyboardles met onze Kleurenmuziek. Ook als enthousiaste amateur kun je de eerste lessen begeleiden. Lees hier meer.
Hoe kiest de Jostiband nieuw repertoire?
De Jostiband speelt meer dan 100 liedjes. Een nieuw nummer instuderen doen we niet zomaar. Het kost soms wel een jaar voor we het écht goed genoeg spelen.
We denken dus goed na voor we een nieuw nummer kiezen. Soms doen we dit speciaal voor een concert. Zo leerden we voor het Noord-Nederlands Orkest de Bolero. En we wilden ook wat nieuwere liedjes spelen. Dus hebben we muziek van Coldplay en Armin van Buuren ingestudeerd.
Smaken verschillen, ook in het orkest. Daarom spelen we een mix van klassieke en religieuze nummers, van pop- en kinderliedjes.
Kan ik kijken bij een repetitie van de Jostiband?
Op de woensdagavond repeteert het hele orkest en op zaterdagochtend oefenen we steeds met verschillende, kleine groepjes. We zijn dan serieus aan het werk en voor bezoekers is er dan in principe geen ruimte.
We maken wel graag een uitzondering als je bezoek een belangrijk doel heeft. Bijvoorbeeld: je wil zelf een g-orkest beginnen. Of: je hebt een educatieve reden. Of: je wil met ons samenwerken.
Wil je weten of je een keer kunt komen kijken? Neem dan even contact met ons op via 088-967 2381 of stuur ons een bericht met het contactformulier.
Hoe komt de Jostiband aan geld?
De Jostiband hoort bij zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen zorgt voor een repetitieruimte en begeleiding door het professionele team, zoals de orkestleider.
De instrumenten, kleding en alle andere kosten betaalt de Jostiband zelf. We kunnen dat doen door het geven van concerten, maar ook dankzij donaties van de Vrienden van de Jostiband. Wil je de Jostiband steunen of Vriend van de Jostiband worden? Lees hier meer of doneer direct.
Mag ik foto’s van de Jostiband gebruiken?
Natuurlijk kun je alle filmpjes en berichten die we op social media plaatsen delen. Graag zelfs! Volg ons op: facebook.com/JostibandOrkest – twitter.com/jostibandorkest – instagram.com/jostiband_orkest – linkedin.com/company/jostiband .
Voor pers en media zijn er een aantal persfoto’s die je rechtenvrij kunt gebruiken. De foto’s zijn alleen voor redactioneel gebruik, dus bijvoorbeeld als je een artikel over de Jostiband schrijft. Twijfel je of dat in jouw geval zo is? Neem vooraf contact op via info@jostiband.nl.
Bekijk de foto’s hier
Kan ik iemand van de Jostiband interviewen?
Voor interviews kun je rechtstreeks contact opnemen met de orkestleiding, te bereiken op telefoonnummer 088-967 2381 of stuur een mail naar ons.
We delen ook veel filmpjes op social media: facebook.com/JostibandOrkest – twitter.com/jostibandorkest – instagram.com/jostiband_orkest – linkedin.com/company/jostiband
Wonen alle orkestleden bij Ipse de Bruggen?
Bij de Jostiband spelen ruim 120 mensen met een verstandelijke beperking. Hiervan wonen de meesten bij Ipse de Bruggen. Dit is een organisatie die zorg, behandeling en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.
Andere orkestleden wonen bij hun ouders, bij andere organisaties of wonen zelfstandig met begeleiding.