Nieuwsberichten Jostimarathon voor Ukraine

Op deze pagina zijn de nieuwsberichten van de inmiddels opgeheven donatiesite verzameld weergegeven.

Klik op deze link om de video / aftermovie te bekijken van de Jostimarathon


De actiesite van de Jostimarathon is live en er kan gedoneerd worden! Via deze nieuwsrubriek delen we alle updates rondom de actie van de Jostimarathon voor Bake4Ukraine.

Vanmorgen was het team in Oekraïne, jong en oud, weer vroeg uit de veren om aan de slag te gaan in de bakkerij. Vandaag zijn er een aantal kratten brood afgeleverd bij kinderziekenhuizen en brandweerkazernes.

“En opnieuw zitten onze vrienden Viktor en Anya in de kelder van het huis. Vanaf vanmorgen 06.00 uur probeerden de Russen opnieuw Bucha in te nemen om zo door te kunnen stoten. Net om 13.00 schreef Anya dat de Oekraïense soldaten Bucha hebben ‘geschoond’. Twee huizen verder dan hun eigen huis helemaal kapot geschoten. Wij horen nu ook weer veel zware ontploffingen in de verte, terwijl onze kinderen met kinderen van een van onze vrijwilligers rond het huis rennen..”

We zijn aangeschoven bij Martine en Sybrand om te praten over het spektakel dat morgenavond om 19:00 uur start! Kijk nu naar NPO1 (17:15 tot 18:00 uur).

Paul de leeuw opent 4 maart om 19:00 uur de Jostimarathon! Een 24-uur durende marathon waarbij de Jostiband geld inzamelt voor Oekraïne. Ga naar www.jostimarathon.nl, doe een donatie en kijk live mee via de livestream of kom naar Ipse de Bruggen in Zwammerdam!
“We vielen in slaap met het achtergrond geluid van ontploffingen en beschietingen… En we werden er mee wakker… Dit voelt zo ontmoedigend als mens… Je wilt dit niet… Dit mooie land wat zo bruut een gemotiveerd door leugen wordt aangevallen…Een hoop vragen… aan God…”

Chocola, exotisch fruit en duur vlees ligt nog steeds in de schappen. Brood, melk en melkproducten zijn vrijwel volledig uitverkocht. Er wordt gecontroleerd of winkelaars niet teveel kopen, zodat er nog iets overblijft voor anderen.

Ook vandaag wordt er weer hard gewerkt om iedereen van brood te voorzien. Fantastisch hoeveel mensen, jong en oud, zich inzetten voor een ander!
Ook in deze tijden stellen de kinderen zich dapper op om alles mogelijk te maken voor hun geliefde land.
Leen bracht de organisatie zijn overheerlijke, zelfgebakken koekjes om zijn steun te betuigen aan Oekraïne, in het speciaal voor alle bakkerijen in het oorlogsgebied.
Dankjewel Inge voor de prachtige vlaggetjes! Wij kijken er onwijs naar uit om jou vanavond te zien spelen!
Beiden zijn hier om de Jostiband een hart onder de riem te steken, zodat zij samen de 24 uur vlekkeloos door kunnen spelen!
Dankjewel beiden!

Wil jij de livestream volgen en/ of jouw steun betuigen? Dat kan op de Homepage van deze website!
De Jostimarathon is officieel van start!

 

Wij hebben deze prachtige spekkoek mogen ontvangen in de kleuren van de Oekraïense vlag, van de enige echte Spekkoekkoningin! Zoals je ziet komt de steun van alle kanten, onze dank is groot!

WAUW! Al 20.000 euro opgehaald voor Bake4Ukraïne!
Bedankt voor alle steun, jullie zijn echt fantastisch!
De Jostiband speelt nog even door, want we kunnen jullie steun nog wel even gebruiken!
Hou vol, dan doen wij dat ook!
Marco heeft tijdens het derde uur van de Jostimarathon de tent flink op zijn kop gezet. Wij bedanken hem voor zijn komst en alle gulle donaties van hemzelf en zijn lieve fans!
Op naar een leuk vervolg van de avond! Nog 20,5 uur te gaan!

De Jostimarathon is al ruim 4 uur onderweg en wat is het een groot feest hier! Hart van Nederland kwam ook langs en maakte deze reportage: www.hartvannederland.nl/oekraine/jostiband-24-uur-in-actie-voor-oorlog-oekraine.
Nu genieten met Helemaal top!
Ontzettend bedankt voor alle donaties. Mede door jullie bijdrage kunnen we de inwoners van Oekraïne voorzien van water en brood. En dat is hard nodig!
Help jij de Jostiband de laatste uurtjes door? Kom dan langs bij Ipse de Brugge in Zwammerdam. Dit is hét unieke moment om de Jostiband te ontmoeten. Sluit jij straks aan achter de piano of zit je liever achter de drums? We kijken uit naar je komst. Uiteraard kan je de Jostimarathon ook online blijven volgen.

Vergeet niet je vrienden en familie aan te sporen om ook te doneren! Samen Sterk voor Oekraïne.
We hebben met elkaar al 40.000 euro opgehaald en we hebben nog ruim 9 uur te gaan! Vraag je verzoeknummer aan.  Vandaag komen er nog vele (bekende) gasten langs die samen met de jostiband optreden. Wil je langskomen? Ook dat kan, kom gezellig kijken in Zwammerdam!

Er zijn al heel veel nummers aangevraagd en dat kan nog steeds!

  1. Kies je verzoeknummer uit onderstaande lijst
  2. Doneer het bedrag dat voor het verzoeknummer betaald moet worden
  3. Stuur je verzoeknummer samen met je betaalbevestiging naar ons WhatsApp-nummer: 0627473973
  4. We zullen op je bericht reageren om vervolgens je verzoeknummer tijdens de Jostimarathon te spelen*

Ontzettend bedankt voor alle donaties. Mede door jullie bijdrage kunnen we de inwoners van Oekraïne voorzien van water en brood. En dat is hard nodig!
Wegens overweldigend veel donaties en aandacht hebben we het streefbedrag verhoogd naar €75.000.

Help jij de Jostiband de laatste uurtjes door? Kom dan langs bij Ipse de Brugge in Zwammerdam. Dit is hét unieke moment om de Jostiband te ontmoeten. Sluit jij straks aan achter de piano of zit je liever achter de drums? We kijken uit naar je komst. Uiteraard kan je de Jostimarathon ook online blijven volgen.

Vergeet niet je vrienden en familie aan te sporen om ook te doneren! Samen Sterk voor Oekraïne.

Dansen, vliegen, springen en draaien. De mascotte van Ipse de Bruggen MOEF krijgt dit als geen ander voor elkaar tijdens de Jostimarathon!
De Jostiband is nog lang niet uitgespeeld en kan er na deze work-out weer even tegenaan. Jij ook?

Doneren en kijken kan nog steeds via de Homepage van deze website!

Maan bracht vanmiddag samen met haar vriendinnen een bezoekje aan de Jostimarathon en zong prachtige nummers als ‘Halleluja’ en ‘You Raise Me Up’. Wij hebben onwijs genoten van deze mooie, muzikale prestatie! Wij zijn blij met een ambassadeur als jij Maan!
Ook kwam tv-presentatrice en zangeres Elize langs om haar steun te betuigen en mee te zingen met de Jostiband! Wij waarderen het enorm dat zij in de laatste drie uur van de marathon nog langs kon komen om een paar nummers met ons mee te zingen.
Nog heel even volhouden allemaal! We zijn er bijna!

Dit zijn écht de laatste loodjes!
Het laatste kwartier geven wij alles wat we hebben samen met Wolter Kroes!
Doneren kan nog steeds, ook na de marathon! Dus blijf onze actie vooral delen met vrienden, familie en collega’s!

Samen Sterk voor Oekraïne.

De Jostimarathon levert  €76.190 op voor Bake4Ukraine!

De Jostiband heeft maar liefst 24 uur muziek gemaakt om geld op te halen voor Bake4Ukraine. Nooit eerder speelde de band zolang achter elkaar muziek. In verschillende samenstellingen, en met hele bijzondere gasten waaronder Paul de Leeuw, Maan de Steenwinkel, Elise van der Horst, Marco den Hollander, Helemaal Top, Wolter Kroes en nog veel meer speelden zij dag en nacht liedjes uit het repertoire van de Jostiband. De band werd dag- en nacht gesteund door mensen die kwamen kijken of de livestream bekeken. Mensen konden ook online verzoeknummers aanvragen, deze werden dan vol enthousiasme door de Jostiband gespeeld! Aan het eind van de marathon werd de voorlopige eindopbrengst van € 76.190 bekend gemaakt, maar het is nog steeds mogelijk om geld te doneren.

De Jostiband heeft een bijzondere band met Oekraïne
De Jostiband heeft sinds 2013, toen zij op uitnodiging van Arenda en Andriy Vasylenko een reeks concerten in Oekraïne gaven, een speciale band met het land. Arenda, van Nederlandse komaf, woont al 21 jaar met haar gezin in Oekraïne en zij zetten zich in voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Samen met haar man Andriy runt zij in Brovary, op tien kilometer van Kiev, een eetcafé en bakkerij. Ze hebben dit opgezet om jongeren met het downsyndroom of autisme aan het werk te helpen, mede omdat een van haar eigen kinderen het downsyndroom heeft. Tijdens de marathon was er ook regelmatig live-contact met Arenda in Oekraïne. De situatie verslechtert met de dag, maar zij blijven nog steeds dapper elke dag brood bakken voor alle aanwezige militairen, ziekenhuispersoneel en alle andere inwoners, die niet meer aan deze basisbehoeften kunnen komen.

Moe maar voldaan kijkt Lyan Verburg, orkestleidster van de Jostiband, terug op de 24-uurs marathon. ‘’Wat een megaprestatie hebben de jostibandleden geleverd. Wat ben ik onwijs trots op hen dat zij 24 uur muziek zijn blijven maken voor het project bake4ukraine, onze vrienden in Kiev. Zo kunnen Arenda en Andriy Vasylenko, ook de komende tijd mensen in Oekraïne van eten en drinken voorzien.‘’

Ook Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur van Ipse de Bruggen, straalt trotsheid uit op deze uitmuntende prestatie van de jostibandleden. ‘’Ik vind het mooi om te zien dat juist de jostibandleden en cliënten van Ipse de Bruggen zich willen bekommeren om de mensen in Oekraïne. En zij niet in beperkingen denken, maar in mogelijkheden waarin maar liefst een bedrag is opgehaald van € 76.190.

Evelien Biemond, jostibandlid vindt het jammer dat het erop zit, ook al is ze wel moe. Ze wil iedereen bedanken die gedoneerd heeft. En laat nog even weten dat je nog steeds geld kan doneren.

We kijken terug op een hele bijzondere Jostimarathon. De Jostiband heeft, samen met vele gasten, 24 uur lang muziek gemaakt. En daarmee een geweldig bedrag opgehaald voor het project Bake4Ukraine. Zo kunnen de vrienden van de band, Arenda en Andriy Vasylenko, ook de komende tijd mensen in Oekraïne blijven helpen met brood, soep en water.
Er wordt nog steeds volop gebakken in Oekraïne en dat gaat voorlopig nog wel even door met de enorme opbrengst van de afgelopen dagen. Doneren kan nog steeds!


Wow, fantastische bijdrage ontvangen tijdens Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne. Gemeente Alphen aan de Rijn, bedankt!

Gelukkig is het tot op de dag van vandaag nog steeds mogelijk om brood te bakken en soep te maken. Dagelijks worden er nu meer dan 2.000 broden gebakken en 1500 liter soep gemaakt. Dat wordt samen gedaan met meer dan 70 vrijwilligers die in een korte tijd geleerd hebben hoe ze brood moeten bakken. En dit is steeds meer broodnodig! Veel supermarkten zijn dicht of hebben geen voorraden meer en daarnaast zijn bijna alle winkels gesloten. Mensen komen van ver om brood te halen of een bord soep te eten. Ze kunnen in het lunchcafé ook een kop thee drinken en even tot rust komen. De rij mensen die brood komt halen wordt steeds langer… Mede dankzij uw donaties kunnen ze o.a. grondstoffen aanschaffen. Laten we hopen dat ze hier nog lang mee door kunnen gaan!