De Jostiband en Ipse de Bruggen

De Jostiband hoort bij zorgorganisatie Ipse de Bruggen. Van de ruim 5000 cliënten is maar een klein deel bij het orkest, maar de impact is groot.

Mensen met een beperking moeten en kunnen voluit deelnemen aan de samenleving. Dat laat de Jostiband zien op het podium en in de media.

Bij de Jostiband zit een kleine, maar diverse groep cliënten. Van EMB (ernstige meervoudige beperking) tot LVB (licht verstandelijke beperking). Jong en oud. Ook cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, dementie of gehoorproblemen vinden er hun ritme.  Het is een orkest waar mensen zich blijven ontwikkelen. Muzikaal, maar ook sociaal en emotioneel.

De Jostiband past daarom ook zo goed bij Ipse de Bruggen. Ipse de Bruggen wil ondersteuning bieden waardoor je meer uit jezelf kunt halen. En ontdekken wat bij je past.

Dat zie je overal terug. In de woningen, bij de dagbesteding en bij ambulante zorg. En dat merk je als klant bij de horeca en winkels van Ipse de Bruggen. In de historische boerderij en dagbestedingslocatie Gasterij “De Bollaarshoeve” van Ipse de Bruggen te Oostvoorne werken enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking.
Dagbestedingslocatie - Gasterij de Bollaarshoeve - Ipse de Bruggen

Kennis over muziek en inclusie

Jan van Hoek,  bestuursvoorzitter zorgorganisatie Ipse de Bruggen, hoopt dat deze site en de boeken van de Jostiband inspireren: “De Jostiband is zo mooi, eigen en bijzonder. Ik ben er trots op dat de Jostiband bij ons hoort en echt in het DNA zit. We hebben dankzij het orkest veel kennis opgebouwd over muziek maken met een beperking. We delen die heel graag. Ik hoop dat nog veel meer mensen – met en zonder beperking – onze Kleurenmuziek kunnen gebruiken om hun muzikale passie waar te maken.”
Jan van Hoek - Raad van Bestuur - Ipse de Bruggen

We hebben dankzij het orkest veel kennis opgebouwd over muziek maken met een beperking. We delen die heel graag.

Jan van Hoek, bestuursvoorzitter Ipse de Bruggen